Διοικητικό Εφετετείο 02.04.2020

Οι αναβολές του Διοικητικού Εφετείου της χθεσινής δικασίμου (02.04.2020) βρίσκονται αναρτημένες στο πεδίο "ΕΚΘΕΜΑΤΑ" του site μας.

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, συνήλθε εκτάκτως στις 2-4-2020 μέσω τηλεδιάσκεψης και αποφάσισε ομόφωνα να καταστήσει σαφές προς όλους τους δικαστικούς επιμελητές αλλά και τους συνεργάτες δικηγόρους, ότι η αποχή από την άσκηση του συνόλου των καθηκόντων των δικαστικών επιμελητών, μέχρι 10-4-2020 σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις των Δ.Σ. όλων των Συλλόγων, καταλαμβάνει όλες ανεξαιρέτως τις επιδόσεις εγγράφων, πλην αυτών που ρητώς κατονομάζονται στην ισχύουσα ΚΥΑ περί αναστολής εργασιών των Δικαστηρίων, δηλαδή εγγράφων που εμπίπτουν στην προσωρινή δικαστική προστασία (προσωρινές διαταγές).
Η συμβολή στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωναϊού, δεν γίνεται με λόγια αλλά με πράξεις και καλούνται οι συνάδελφοι να υπηρετήσουν πιστά και απαρέγκλιτα την οδηγία, ώστε να αποφευχθούν πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις.
Να κοινοποιηθεί η παρούσα: Στους Δικηγορικούς Συλλόγους Ελλάδος με την παράκληση να ενημερώσουν τα μέλη τους και στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Να ενημερωθούν τα συναρμόδια Υπουργεία.
 
Η Ε.Γ. της Ο.Δ.Ε.Ε.

 

 

 

Ανακοίνωση Ειρηνοδικείου Ηρακλείου αναφορικά με τις επικυρώσεις υπερχρεωμένων 08.04.20

Σας ενημερώνουμε ότι οι επικυρώσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών της δικασίμου 8-4-2020 θα αναβληθούν για την πρώτη Τετάρτη του Ιουνίου 2020 (3-6-2020).

Αναστολή λειτουργίας Υποθ/κειων και Κτηματολογικών Γραφείων

Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό ΦΕΚ εδώ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ν.Σ.Κ.

Σας ενημερώνουμε για την προσωρινή μερική αναστολή λειτουργίας της Kεντρικής Υπηρεσίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους καθώς και την περιορισμένη λειτουργία των Υπηρεσιακών του Μονάδων έως και την 10η Απριλίου 2020.

Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο

Ενημέρωση για τα φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους, με βάση τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον Covid-19

Προς ενημέρωση των συναδέλφων, αναρτούμε αναλυτικό ενημερωτικό οδηγό για όλα τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που έχουν μέχρι σήμερα ληφθεί και αφορούν τους δικηγόρους. O οδηγός  συντάχθηκε για λογαριασμό της Ολομέλειας με επιμέλεια των δικηγόρων Αθηνών Διονυσίου Ρίζου και Ευσταθίου Μπακάλη.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Ανακοίνωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης των επιστημονικών κλάδων (31-03-2020)

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στις 31.3.2020, υπό την προεδρία του Προέδρου της, Δημήτρη Βερβεσού, με την παρουσία 61 εκ των 63 Προέδρων, με τηλεδιάσκεψη, μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των επιστημονικών κλάδων, μεταξύ των οποίων και οι δικηγόροι και σε συνέχεια της από 30.3.2020 απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Η χώρα δοκιμάζεται από μία πανδημία, το εύρος και η διάρκεια της οποίας δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών επιστημόνων η διάρκεια θα είναι μεγάλη.
Στην νέα αυτή πρωτόγνωρη πραγματικότητα, δοκιμάζεται σκληρά η οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

2. Είναι αυτονόητο ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και την προστασία των πολιτών από την πανδημία και ταυτόχρονα να στηρίξει τους κλάδους της οικονομίας που πλήττονται με κάθε πρόσφορο τρόπο ως ελάχιστο μέτρο πρόνοιας για τη κάλυψη των βιοτικών αναγκών και τη διατήρηση και της κοινωνικής συνοχής.

3. Το δικηγορικό σώμα από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της υγειονομικής αυτής κρίσης ζήτησε από την Πολιτεία τη λήψη των αναγκαίων προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών και διέθεσε προς τούτο αναγκαία υλικά για χρήση στους χώρους των δικαστηρίων. Περαιτέρω, το δικηγορικό σώμα, με δαπάνες του,  διέθεσε  στο εθνικό σύστημα υγείας ιατρικό εξοπλισμό (λαρυγγοσκόπια, αναπνευστήρες) και διοργάνωσε εθελοντικές αιμοδοσίες. Η προστασία της δημόσιας υγείας και η στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας αποτελούν προτεραιότητα.

4. Οι δικηγόροι είναι από τους επαγγελματικούς κλάδους που έχουν πληγεί άμεσα και καίρια από τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεδομένου ότι έχει παύσει κάθε επαγγελματική τους δραστηριότητα, αφού έχουν κλείσει τα δικαστήρια, Υποθηκοφυλακεία, τα Κτηματολογικά γραφεία και άλλες υπηρεσίες που είναι άρρηκτα συνυφασμένες με την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος. Ταυτόχρονα, τα λοιπά περιοριστικά μέτρα δεν επιτρέπουν ούτε την εκτέλεση εξώδικων εργασιών. Αποτέλεσμα αυτού είναι  η συντριπτική πλειοψηφία του δικηγορικού σώματος να μην μπορεί πλέον να καλύψει βασικές του ανάγκες και να αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο επιβίωσης.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση Ειρηνοδικείου Μοιρών (30.03.2020)

                                                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Στο Ειρηνοδικείο Μοιρών  μπορούν να εισέρχονται αυστηρά και μόνο όσοι (Δικαστικοί Λειτουργοί και υπάλληλοι ) έχουν υπηρεσία. Το Πρόγραμμα Υπηρεσιών εκδίδεται από τις αντίστοιχες Αρχές και Διευθύνσεις (ενδεικτικά τον Διευθύνοντα το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, τη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου κλπ) και κοινοποιείται στη Διευθύνουσα το Ειρηνοδικείο ή στον αναπληρωτή της. Σε Δικαστικό Λειτουργό ή Υπάλληλο που δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα υπηρεσιών δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο Ειρηνοδικείο Μοιρών. Η είσοδος στους χώρους του Ειρηνοδικείου μπορεί να επιτραπεί στους πολίτες και στους πληρεξουσίους δικηγόρους αυτών μόνο για τη διεκπεραίωση των εξαιρεθεισών περιπτώσεων και ύστερα από τηλεφωνική συνεννόηση με τον Ειρηνοδίκη Υπηρεσίας.

ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΕΙΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

 Η κεντρική είσοδος του Ειρηνοδικείου θα παραμένει κλειδωμένη και θα ανοίγει μόνο σε όποιον έχει υπηρεσία ή έχει λάβει την προαναφερόμενη άδεια από τον Ειρηνοδίκη Υπηρεσίας. Από τις ανωτέρω ρυθμίσεις εξαιρείται η Διευθύνουσα το Ειρηνοδικείο Μοιρών, ο αναπληρωτής της, η Προϊσταμένη της Γραμματείας του Ειρηνοδικείου Μοιρών  και η αναπληρώτρια αυτής οι οποίοι θα εισέρχονται κατόπιν ενημέρωσης για την άφιξή τους. Υπενθυμίζεται η υποχρέωση καταγραφής κάθε εισερχόμενου, οιαδήποτε ιδιότητα ή βαθμό κατέχει στο βιβλίο εισερχομένων.

Μοίρες 30 Μαρτίου 2020

Ο εκτελών χρέη αναπληρωτή

της Διευθύνουσας του Ειρηνοδικείου Μοιρών

Ανακοίνωση Ειρηνοδικείου Ηρακλείου αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας (31.03.2020)

Δείτε αναλυτικά την με αριθ. 418/2020 Πράξη εδώ