ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Κατόπιν συγκρότησης Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο την αναμόρφωση του Κώδικα Δικηγόρων [ΦΕΚ τ. ΥΟΔΔ 37/2024], σε συνέχεια του σχετικού αιτήματος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην ανοιχτή διαβούλευση που θα λάβει χώρα διαδικτυακά, στην ενιαία δικτυακή πύλη της Ολομέλειας στην Επιλογή
https://apps.olomeleia.gr/
«Αιτήσεις  Διαβούλευση για την τροποποίηση του Κώδικα Δικηγόρων» ανά θεματική ενότητα του Κώδικα Δικηγόρων.
Κάθε παρατήρηση θα είναι ιδιαιτέρως εποικοδομητική και χρήσιμη για την τελική διαμόρφωση των θέσεων και προτάσεων του δικηγορικού σώματος, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σώματος και θα διαμορφώνει τους κατάλληλους όρους για την άσκηση της δικηγορίας στο μέλλον.
Οι θεματικές ενότητες της διαβούλευσης είναι οι εξής:
- ΑΜΟΙΒΕΣ
- ΑΣΚΗΣΗ
-ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ-ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ-ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ
-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ &ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ- ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ
-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΕΚΛΟΓΕΣ
-ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Συντονιστική Επιτροπή Ολομέλειας: Δικαστική προσφυγή κατα του νέου φορολογικού νόμου (Ν. 5073/2023)

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη σημερινή της συνεδρίαση και στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων της Ολομέλειας, αποφάσισε μετά τη σημερινή έκδοση της υπ’ αριθμ. Α.1055/2024 απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ, που αφορά τον καθορισμό της διαδικασίας αμφισβήτησης του ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, του χρόνου διενέργειας του ελέγχου, καθώς και ειδικότερων θεμάτων για την εφαρμογή των παρ. 3 και 4 του άρθρου 28Α του ν. 4172/2013 (Α’ 167), να προσφύγει ενώπιον του ΣτΕ.
Η άνω κανονιστική απόφαση συνιστά την πρώτη διοικητικά προσβλητέα πράξη εφαρμογής του φοροληστρικού νόμου (Ν. 5073/2023).
Η Συντονιστική Επιτροπή θα συντονίσει τη δράση της με τους λοιπούς επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς για την από κοινού δικαστική προσφυγή, σε υλοποίηση της υφιστάμενης απόφασης του Συντονιστικού τους οργάνου.
Επισυνάπτεται η υπ’ αριθμ. Α.1055/2024 απόφαση (ΦΕΚ B' 2284/17.04.2024)

Συνέχιση κινητοποιήσεων του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου

Σε σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

1.     Συμμετοχή του Συλλόγου στην εξαγγελθείσα από την ΟΔΥΕ 24ωρη κλαδική απεργία κατά την ημέρα εισαγωγής του νομοσχεδίου για συζήτηση στη Βουλή (θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία)

2.     Συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας κατά την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία).

3.     Συνέχιση των δίωρων διακοπών εργασίας καθημερινά μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου από τις 9 μέχρι τις 11.

Υπενθυμίζουμε πως το κριτήριο λειτουργίας μιας δικαστικής υπηρεσίας πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: Η ευχερής και ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών όλης της χώρας, ακόμα και των ακριτικών περιοχών, στη Δικαιοσύνη.

Απαιτούμε να μην καταργηθεί – συγχωνευθεί καμία δικαστική υπηρεσία!

Για το ΔΣ                                                                

 

Η Πρόεδρος

Αικατερίνη Λαδιανού

 

Η Γραμματέας

Καλλιόπη Μαλαδάκη

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου: δίωρη διακοπή εργασιών την Δευτέρα 15/4/2024, 9 έως τις 11

Σε χθεσινή συνεδρίασή του, το ΔΣ του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου αποφάσισε τα παρακάτω:

1.       Τη συμμετοχή του Συλλόγου στην εξαγγελθείσα από την ΟΔΥΕ  δίωρη διακοπή εργασιών την Δευτέρα 15/4/2024, από τις 9 έως τις 11, με συγκέντρωση στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου.

2.       Πραγματοποίηση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την ίδια μέρα (15/4) και από τις 9.30 έως τις 11.

3.       Συμμετοχή στην 24ωρη κλαδική απεργία κατά την ημέρα εισαγωγής του νομοσχεδίου για συζήτηση στη Βουλή (θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία)

4.       Συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας κατά την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία).

                                                                          Για το ΔΣ           

 

Η Πρόεδρος

Αικατερίνη Λαδιανού

 

Η Γραμματέας

Καλλιόπη Μαλαδάκη

 

ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ-ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Α1 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ-ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Δείτε εδώ

Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Ηρακλείου (Ε.Α.Ν.Δ.Η.) - Ηλεκτρονική ιστοσελίδα (www.eandh.gr)

Η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Ηρακλείου (Ε.Α.Ν.Δ.Η.) είναι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την ηλεκτρονική της ιστοσελίδα (www.eandh.gr), η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει τον δίαυλο επικοινωνίας των θέσεών της και την επίσημη διαδικτυακή της παρουσία.

Στην ιστοσελίδα αυτή φιλοξενούνται ήδη οι ανακοινώσεις, οι θέσεις και τα ταυτοτικά στοιχεία της Ε.Α.Ν.Δ.Η., ενώ στο άμεσο χρονικό διάστημα θα μπορούν να αναρτηθούν αγγελίες που θα αφορούν την εύρεση νέων συνεργατών, ασκουμένων και Δικηγόρων.

Για την κατασκευή αυτής της ιστοσελίδας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Ν.Δ.Η. θα ήθελε δημόσια να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Συντονισμού και Υποστήριξης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης κ. Νικόλαο Σκουλά, οι οποίοι συνέδραμαν καθοριστικά προκειμένου να συγχρηματοδοτηθεί με πόρους της Περιφέρειας Κρήτης το εγχείρημα αυτό και χωρίς την συμβολή των οποίων δεν θα μπορούσε να υπάρχει σήμερα αυτό το αποτέλεσμα.

Με όραμα για τη νέα γενιά Δικηγόρων του Ηρακλείου…συνεχίζουμε!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                                                                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                                                  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΙΝΙΩΤΑΚΗΣ                                      ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΕΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Δείτε εδώ την προκήρυξη του Επιμελητηρίου Χανίων για την «Πρόσληψη Δικηγόρου στην Υπηρεσία ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Χανίων»

Ανακοίνωση Υποθ/κείου Αρκαλοχωρίου 12.04.2024

Δείτε εδώ

ΝΕΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ: Ανακοινώσεις Συντονιστικής 11/04/2024

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα 11-4-2024, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Η Συντονιστική Επιτροπή, με αφορμή το σχέδιο νόμου για το νέο δικαστικό χάρτη, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, θεωρεί ως θετική εξέλιξη την αποδοχή των θέσεων της Ολομέλειας και συμφωνεί με την ανάγκη ενοποίησης του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας και τη διατήρηση όλων των υφιστάμενων σήμερα Εφετείων και των Πρωτοδικείων των νησιωτικών και των ακριτικών περιοχών.
Επαναλαμβάνει την πάγια θέση της Ολομέλειας για τη διατήρηση όλων των Πρωτοδικείων της χώρας, ως έχουν σήμερα και εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στις προωθούμενες διατάξεις για τη λειτουργία παράλληλων Πρωτοδικείων.
Εκφράζει επίσης, την έντονη αντίθεσή της στην επιχειρούμενη διάσπαση των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς με τη δημιουργία πολλών περιφερειακών Πρωτοδικείων στην Αττική (πέραν των υφισταμένων Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιά) στη θέση των καταργούμενων Ειρηνοδικείων, γεγονός που θα έχει δραματικές δυσκολίες ως και αδυναμία άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος στους νέους και μικρομεσαίους δικηγόρους. Μία ρύθμιση που ξεπερνά την αντίστοιχη πρωτοβουλία επί υπουργίας Κοντονή, που είχε συγκεντρώσει την ομόθυμη αντίθεση του δικηγορικού σώματος.
Στο πλαίσιο αυτό, η Συντονιστική Επιτροπή θα επιδιώξει άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή των προωθούμενων προς ψήφιση διατάξεων στην απονομή της δικαιοσύνης και τις αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρουν.
Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στην Αθήνα, με φυσική παρουσία των μελών της, για τη λήψη αποφάσεων για τις κινητοποιήσεις.

Ανακοίνωση διακοπής συνεδριάσεως του ΜΠΗ στις 13.5.2024

Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω έλλειψης αιθουσών, ενδέχεται οι υποθέσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου της 13/5/2024 να εκδικαστούν μετά από  διακοπή στις 17/5/2024 στις 09:00 π.μ. στο ακροατήριο του 1ου ορόφου του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, επί της οδού Σμύρνης 26. Σχετική ανακοίνωση θα γίνει κατά την, προβλεπόμενη από το κανονικό πρόγραμμα, ημέρα συνεδρίασης.

Η Διευθύνουσα το Πρωτοδικείο Ηρακλείου
Ελεονώρα Λινάκη
Πρόεδρος Πρωτοδικών