Δήλωση Προέδρου Δ.Σ.Η. 22.03.2021

Ηράκλειο 22-03-2021

ΔΗΛΩΣΗ

Με αφορμή ανάρτηση του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με επικριτική αναφορά στο πρόσωπό μου υπό την ιδιότητα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου επ’ αφορμή δήλωσής μου, αλλά κυρίως δεδομένου ότι περιέχονται σε αυτήν προσβλητικές αναφορές σε βάρος δικηγόρων, είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω τα εξής : Προσωπικά πιστεύω ότι η καθιέρωση «ιδιώνυμων» εγκλημάτων δεν συνάδει με τον σύγχρονο δυτικό νομικό πολιτισμό, άποψη που δεν βρίσκει σύμφωνο τον ανωτέρω αστυνομικό αλλά προφανώς δεν δύναται να κλονιστεί από τους αμετροεπείς χαρακτηρισμούς του.

Η ανάρμοστη αναφορά σε βάρος δικηγόρων, που δήθεν εκμεταλλεύονται την για υπηρεσιακούς λόγους απουσία των αστυνομικών προκειμένου να εισπράττουν έξοδα παραστάσεων από τις αναβολές, είναι προσβλητική, συκοφαντική, εκτός πραγματικότητας και θέλω να πιστεύω ότι δεν απηχεί τις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των αστυνομικών.

Αναφορικά με την καταδίκη των αποκρουστικών πράξεων τυφλής βίας σε βάρος αστυνομικών οργάνων στην πλατεία της Ν. Σμύρνης θυμίζω ότι έχω πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση με προηγούμενη δημόσια δήλωσή μου.

Αυτονόητα, σεβόμενος δε τον θεσμικό μου ρόλο δεν πρόκειται να ανοίξω διάλογο με οιονδήποτε επιχειρεί με ανεπίτρεπτους ισχυρισμούς να πλήξει την επαγγελματική αξιοπρέπεια του κλάδου. Άλλωστε ο φυσικός μας χώρος είναι τα δικαστήρια και η δικαιοδοτική τους λειτουργία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΡΗΣ ΡΟΖΑΚΗΣ