Ανακοίνωση για την κράτηση του Κ. Σακκά

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
              ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
            Δικαστικό Μέγαρο
Τηλ: 2810/288-312 & Fax: 2810/288-311
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε..
Hλεκτρονική Διεύθυνση:www.DSH.gr
Ηράκλειο 9-7-2013

                                                                         Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, με αφορμή την παρατεινόμενη προσωρινή κράτηση του απεργού πείνας Κων/νου Σακκά που διαρκεί από τις 4/12/2010 χωρίς να έχει μέχρι σήμερα εισαχθεί σε δίκη, καταδικάζει  την παραβίαση  των ανωτάτων ορίων προσωρινής κράτησης από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές,

   κατά παράβαση  τόσο συνταγματικών (άρθρο 6 παρ. 4 Συν/τος), όσο και διατάξεων  του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (άρθρα 282, 287, 288), που δεν επιτρέπουν την διαδοχική επιβολή αυτού του μέτρου  πάνω από το όριο των 30 μηνών συνολικά  (στην περίπτωση επιβολής και δεύτερης  προσωρινής κράτησης).
Ο Δ.Σ.Η. θεωρεί ότι σε καμία περίπτωση θα πρέπει να υποχωρούν η  ασφάλεια  δικαίου και ο σεβασμός  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο όνομα  οποιασδήποτε  σκοπιμότητας,  είτε αυτή έχει να κάνει  με την φύση  των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ένας προσωρινά κρατούμενος, είτε με  τον χρόνο απονομής της Δικαιοσύνης και ότι όλες οι υποθέσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνο με βάση το Σύνταγμα  της χώρας και την κείμενη νομοθεσία.

     Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


    ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ                    ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΒΙΔΗΣ